Ce a însemnat Balul Bucuriei, evenimentul caritabil pentru copiii cu autism

Așa cum am anunțat aici, pe 17 Septembrie am participat împreună cu Lorelai la cea de-a patra ediție a Balului Bucuriei – eveniment caritabil cu și despre copiii cu autism. A fost un eveniment emoționant, cu multe momente pregătite de copiii cu autism, cu licitații de cărți și vin, cu un concert al Feli, care a mers direct la suflet. ❤

Aici, eu și Lorelai cântam cu tot sufletul că ‘lumea noastră e desenată în creioane colorate’.

 

Ce mi se pare cel mai frumos după un asemenea de eveniment, pe lângă pozele și amintirile cu care rămâi, este faptul că poți să afli exact efectele. Astfel, sumele strânse în urma evenimentului vor asigura peste 1000 de ore de terapie pentru copiii din centrele Autism Voice. Iată comunicarea oficială:

Autism Voice, asociația care sprijină copiii cu autism din România de mai bine de 11 ani, a reușit să colecteze donații în valoare de peste 21.000 (21.752) de euro, în cadrul evenimentului caritabil “Balului Bucuriei”, ediția a IV-a. Suma se va transforma în peste 1000 de ore de terapie gratuită pentru copiii și tinerii din cele două centre Autism Voice și în programe gratuite de susținere pentru cei mici și părinți.

„Suntem mai mult decât mulțumiți de faptul că, an de an, reușim să adunăm în urma balului și mai multe fonduri pentru copiii cu autism aflați în grija asociației. Acest lucru ne dă speranță și ne face să ne dorim și mai mult, să fim și mai determinați în toate activitățile pe care le organizăm pentru a asigura cât mai multe terapii micuților cu tulburări din spectrul autist. Ne bucură faptul că ne-am atins obiectivul pe care ni l-am propus odată cu organizarea celei de-a 4-a ediții a balului. Așadar, spre deosebire de anii trecuți, din fondurile strânse acum, vom asigura 1040 de ore de terapie gratuită pentru cei 20 de copii cu autism cazuri sociale din centrele noastre, vom putea evalua și diagnostica gratuit 150 de copii și vom pregăti 150 de părinți în procesul de recuperare a copiilor cu autism”, a explicat Anca Dumitrescu, președintele Autism Voice.

Nu e așa că este superb și emoționant să vezi că cea mai mică implicare poate însemna atât de mult de cealaltă parte? 🙂

 

La final, aș vrea să vă las cu un gând: chiar dacă nu ați fost la eveniment, dar vreți să ajutați și să dați mai departe oricât de puțin, să știți că puteți trimite un sms în valoare de 2E, cu textul VOCE, la numărul de telefon 8844, iar suma aceasta va fi folosită în același scop pentru care a fost și balul organizat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.