Alex, om frumos

Știți persoanele pe care simți că le placi, deși încă nu le-ai întâlnit? Sunt cele cu care ai o conexiune instantă, cărora le simți deschiderea și frumusețea din suflet. Despre care poți să spui că zâmbesc, chiar dacă nu le vezi. Pur și simplu, în felul cum scriu un mesaj, în tonul vocii de la telefon.

Așa e Alex.

Umblând pe Facebook, dau de proiectul ‘Ascultă cu mine’ (#ascultacumine pe Facebook). Mă uit în pozele din album și văd multe chipuri cunoscute (rareori mi se întamplă să dau de cineva cu care să nu am prieteni comuni, dar aici chiar era aglomerație). Zic – ‘Băi, dacă persoanele astea simpatice sunt toate aici, e ceva de capul proiectului’. Așa că deschid albumul și citesc descrierea proiectului – ‘Chiar aș vrea să știu ce asculți! (zicea Alex – ‘hmm, ok, interesant, sa continuăm…’) Te văd în metrou, pe stradă, în pauza de țigară de la serviciu, tot timpul cu căștile pe urechi. Și sunt curios ce asculți. Cea mai bună muzică am descoperit-o printre prieteni și nu de la radio sau tv așa că sunt sigur că și de la tine am ce asculta.’

Eh, atunci am zis ca numai un om frumos ar putea scrie asa ceva, ar avea latura asta umană atât de dezvoltată, ar putea să gândească un proiect mișto rău. Și îi dau mesaj să îi spun părerea mea, dinafară, despre proiect. Nu mi-a venit să cred câtă frumusețe a venit dintr-un singur mesaj, de la un om pe care nu îl cunoșteam, și în mediul virtual. Mi-a adus un zâmbet pe față răspunsul lui, instantaneu, zău dacă nu, și atunci am știut că o să îmi placă să îl am în preajmă.

 

crop conversation facebook anamariapopa.com blog post ana maria popa alex damian

 

Am vrut tare mult să iau parte la proiect și uite că am reușit. Despre asta, a scris mai multe Alex, aici.

Ce nu a scris Alex, pentru că nu ține de proiect, dar o sa vă zic eu partea de inside story, e că ne-am scos la un ceai la Joie de Vivre, ceainăria mea preferată. Se făcea că era ziua mea, 15 August (Sfânta Maria, pentru cine nu cunoaște), iar Alex mi-a adus trei bucăți floarea-soarelui. Atât de ieșit din comun și atât de frumos, mai ales pentru faptul că el nici măcar nu știa cât de mult îmi plac. Faza cea mai tare e că am povestit atât de natural, dar mai ales mult, încât am închis localul odată cu proprietarul, pe la ora 1 noaptea, iar apoi am mai stat vreo două ore lângă statuia de la Academia Militară. Like really, nu mă puteam desprinde de omul ăsta și de poveștile lui. Și nici el de ale mele, pentru că nu am tăcut nici eu prea mult.

Vă las cu o poză din proiect, una din preferatele mele. Iar EL e Alex 🙂

 

ascultacumine music alex damian project summer anamariapopa.com blog post ana maria popa orange rayban sunglasses

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.